Dýňová polévka je hotová je za pár minut. Doporučujeme zjemnit jablkem a ochutit tou správnou směsí koření.
Budeme potřebovat:
|
Jak postupovat:
- Cibuli nadrobno necháme zpěnit na másle, přidáme dýni na kostky a pořádně zarestujeme. Přidáme nakrájené jablko a zalijeme vývarem (či vodou) jen tak, aby vykukovaly špičky kostek dýně. Je-li vývar osolen, už nesolíme, jinak osolit. Přikrýt poklicí, přivedeme k varu, stáhneme plamen na minimum a necháme probublávat cca 15 - 30 minut doměkka (zkusit vidličkou).
- Pokud jste dali moc vývaru/vody, v tuto chvíli můžete ještě přebytek odebrat. Poté rozmixovat tyčovým mixérem dohladka. Vmíchat smetanu ke šlehání. Smetanu přidáváme postupně až do požadované konzistence, nemusíme využít celé balení.
- Přidáme také bio koření SanusVia Tandori Masala, SanusVia mletý pepř, sůl. Ochutnáme a případně ještě dochutíme podle potřeby.
- Podáváme ozdobenou opraženými dýňovými semínky (na suché rozpálené pánvi opražíme dýňová semínka. Jakmile uslyšíme praskání, máme hotovo a odstavíme z plotny, aby semínka nezhořkla), smetanou nebo orestovanými kostičkami slaniny.