Velmi výrazná vůně a těžká kořenitá chuť libečku patří do masových i zeleninových vývarů, omáček, luštěnin a mletého masa. Vynikající je v kombinaci s tymiánem, bobkovým listem...
Kořenící směs na maďarský guláš je plná cibule, česneku a papriky - základních ingrediencí, které mu propůjčují charakteristickou rudou barvu a ostrou chuť. Při přípravě guláše...
Majoránka je královnou české kuchyně. Už po několik generací zajišťuje pravou chuť bramboračky, zabijačkových specialit nebo bramboráků. Sušená majoránka obsahuje mnohem více...
Medvědí česnek si dopřáváme zejména na jaře v čerstvé formě. Proč si ho nedopřát i v ostatních měsících? Sušením na hodnotě neztrácí a vydrží celý rok.
Má nasládlou, lehce palčivou chuť a osvěžující, oproti muškátovému ořechu mnohem jemnější vůni. Od muškátového ořechu se liší také svojí barvou. Je světlejší, a proto se častěji...
Ať už se chystáte maso péct, smažit, dusit, nebo grilovat, vždy je pro dosažení dokonalého výsledku vhodné ho předem naložit do vybrané směsi bio koření.
Novému koření se přezdívá jamajský nebo hřebíčkový pepř. Jamajský pro jeho původ a hřebíčkový pro jeho příjemně kořeněnou, mírně nasládlou chuť připomínající hřebíček nebo...
Novému koření se přezdívá jamajský nebo hřebíčkový pepř. Jamajský pro jeho původ a hřebíčkový pro jeho příjemně kořeněnou, mírně nasládlou chuť připomínající hřebíček nebo...
Svěží vůně oregana připomíná středomoří a neodmyslitelně patří k italské kuchyni. Jeho lehce nahořklá chuť s kafrovým nádechem bezesporu patří na pizzu, do těstovin a je...
Pokrm z rýže, zeleniny a mořských plodů pocházející ze Španělska. Paella nesmí být ostrá nebo pikantní, její chuť by měla být spíše zemitá a lehce nahořklá.
Pálivá paprika dodá pokrmům ostrou chuť, intenzivní vůni a rudě červenou barvu. Je součástí guláše, kuře na paprice, čabajky, uherského salámu a dalších specialit španělské či...
Papriku kuchaři přidávají do pokrmů nejen pro její výraznou vůni s tóny ovoce, ale i pro její sytě červenou barvu. Je součástí guláše, kuře na paprice, čabajky,...
Jemně pikantní cibulová chuť pažitky dochutí saláty, polévky, pomazánky nebo chleba s máslem. Oproti cibuli je mnohem jemnější, proto se nemusíte bát ozdobit ní brambory, sýry...
Nejrozšířenější světové koření? Samozřejmě, že pepř. Své kořeny má v Indii, odkud se rozšířil do řady tropických zemí Asie, Jižní a Střední Ameriky. A v kuchyni velmi všestranný.
Pepř stejně jako sůl nechybí v žádné kuchyni. Má výraznou, pikantně ostrou chuť a štiplavé aroma. Je základní součástí každého slaného pokrmu. Na celém světě ho kuchaři s...
Pepř stejně jako sůl nechybí v žádné kuchyni. Každý z jeho 4 druhů zastává ve směsi svůj úkol. Černý a zelený pepř dodá pokrmu ostrou a kořeněnou chuť. Bobule pepře bílého...
Kajenský pepř se získává mletím chilli papriček Cayenne a jeho název vznikl pouze mylným překladem slova pepper, které znamená 'paprika' a zároveň 'pepř'. Má velmi ostrou, lehce...
Perníčky neodmyslitelně patří k Vánocům nebo Velikonocům. Provoní celý dům a zaženou stres. Jejich pronikavou teplou vůni jim propůjčuje badyán, skořice, hřebíček a nové koření....
Silně aromatickou petrželovou nať s nasládlou a jemně ostrou chutí můžete přidat téměř do každého slaného pokrmu. Od polévek, přes omáčky, dušená masa, nádivky až po přílohy a...
Italskou specialitu plnou rajčat a sýru si můžete upéct i ve vlastní troubě. Pizza je velmi aromatickým a chuťově rozmanitým pokrmem. Záleží jen na vás, jaké potraviny položíte...
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací